100-г. юбилей отпразнува с внуци и правнуци най-възрастният жител на община Разлог – баба Н. Катранджиева от с. Бачево

100-годишен юбилей отбеляза вчера Надежда Катранджиева от разложкото село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.

Специални поздравления и пожелание за здраве рожденичката получи от временно изпълняващия длъжността кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, който поднесе букет цветя и подаръци на рожденичката.

Надежда Катранджиева се радва се на 4 деца, 9 внуци, 13 правнуци и 5 праправнуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците й – Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-стара от читалището в селото, което е създадено 1928 година, и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище. Трудолюбива, с много борбен дух, тя прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна, споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкият живот.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *