HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

1000 лева глобиха собственик на верига бензиностанции в Кюстендил

1000 лева глоба на собственика на верига бензиностанции в Кюстендил “Юг Ойл” наложи Административният съд в Кюстендил, потвърждавайки наказателното постановление на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/. Управителят на веригата Георги Георгиев чрез фирмата си “Титан” ЕООД обжалва санкцията, която обаче така и не падна в съда
Наказанието идва след проверка в края на 2015 година на бензиностанция в Кюстендил, намираща се на изхода за Дупница, на едноименната улица “Дупнишко шосе”. Там представителите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор установили, че 9001 литра гориво за дизелови двигатели се разпространява на пазара с декларация за съответствие № 455/15.10.2015 г., издадена от “САКСА” ООД за партида S-DF-151015 и в общо количество 6300 т. От “Титан” обаче нямали изготвена програма за техническа поддръжка на резервоарите за гориво за дизелови двигатели.
Според обясненията на Георги Георгиев пред съда той няма изработена програма за техническа поддръжка на съоръженията, но осъществява контрол и проверки по отношение качеството на разпространяваното от него гориво, при които не са констатирани отклонения от нормативите.
Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Така магистратите от втора инстанция потвърдиха мнението си на колегите от Районния съд в Кюстендил.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *