Баница с кайма и кашкавал

Продукти:

1 пакет от 500 гр. точени кори

200 гр кашкавал

2 яйца

1 /  2 кофичка кисело мляко

400 гр кайма

1 стр. праз лук

1 с. л. лютеница

сол, подправки на вкус

растителна мазнина.

Приготвяне:

В тиган запържваме нарязания на дребно праз лук.

Добавяме каймата, подправките и разбъркваме.

Подправяме, посоляваме и добавяме лютеницата.

Разбъркваме добре пържим до готовност на каймата и снемаме от огъня.

Разбъркваме яйцата със млякото.

В намаслена тава започваме да редуваме корите.

Редим кора с месна плънка, кора, която намазваме със яйчената смес и поръсваме с настърган кашкавал.

Така редуваме корите до изчерпване на количеството.

Печем в предварително загрята до 190* С фурна до порозовяване.

Изваждаме, поръсваме с малко вода и задушаваме по желание.

Сервираме топла.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *