Нещата, които никоя жена не трябва да прави заради мъж

Случвало ли ви се е някой мъж, който си няма никаква представа какво е да бъде жена или какво искате и чувствате в момента, да си позволява да ви казва какво трябва да правите, как да реагирате или какво да мислите? Разбира се, под формата на съвет, предложение или загриженост, той успява да ви манипулира и едва ли не да очаквате одобрението му за всяко свое действие в публичното пространство. Няма начин да допуснете някого да ви принуждава да правите онова, което не желаете както и да потискате това, което искате. Дори и да са дребни неща като тези.

Нещата, които никоя жена не трябва да прави заради мъж

1. Да махне слушалките от ушите си.

Как изобщо някой непознат се осмелява да ви накара да прекъснете любимата си песен или аудио книга, която слушате, докато вървите или чакате, за да се опита да ви заговори?! Разбира се, ако вие проявите интерес от симпатичната му външност, сама ще решите да не го игнорирате и да свалите слушалките, които ви пречат да чуете дали има хубав глас и дали говори добре, а след това да пренасочите разговора в желаната посока.

2. Да се усмихне.

Най-бързият начин да се вбеси една жена е като й се каже: “Усмихни се!” Наистина ли не може да се предположи, че запазвайки студена физиономия на куч*а, тя вътрешно се смее? Или, че котката й е умряла, или че е имала кофти ден? Според мъжете жената трябва да се разхожда в обществото с най-красивия, най-приятен израз на лицето, щом е до тях, независимо как се чувства. Но истината е, че ако тя ще се почувства по-добре, щом се усмихне, трябва да го направи заради себе си или защото мъжа до нея я е предразположил с мил жест, отношение и внимание. Не със заповед.

3. Да бъде тиха.

Макар някои мъже да смятат, че гласът на жените няма особено значение в пряк и преносен смисъл, те изискват от жената до тях да се държи примерно на обществени места, за да не ги злепоставя. Тя се очаква да стои кротко и да скучае, докато той флиртува, смее се гръмко и се превъзнася. Да, ама не! Жените имат правото да бъдат толкова шумни, колкото им е нужно, за да изразят себе си, емоциите си и желанията си.

4. Да прикрие тялото си.

Само защото някой мъж декларира, че жените, които носят големи деколтета и впити къси поли си търсят вниманието и белята не значи, че той самият не се заглежда по тях. Или че жената до него трябва да носи единствено поло и дълъг, широк панталон. Ехооо! Носенето на рокли, къси панталони и потници през лятото не е престъпление!

5. Да махне нещо от себе си.

Независимо, дали става дума за избор на дреха, която той не харесва или за събличане на такава, която вие не сте готова да захвърлите в момента, не го правете само, защото мъжа до вас така е решил. Направете го само, ако вие го искате.

6. Да спре да пие след второто питие.

Е, може и да ставате различен човек след втората чашка, но това не означава, че не може да разпуснете с приятелки от време на време, без да има кой да ви мрънка и да ви разваля удоволствието. Вярно е, че пияните жени са по-весели и по-лесно склонни към флирт, но ако има кой да бди разумно до тях в този момент, той ще събере всички облаги, нали?

7. Да съобразява покупките си.

Жените обичат да пазаруват и повечето вярват в шопинг-терапията. Обичат да се грижат за добрия си външен вид – маникюр, прическа, грим и всичко останало. Една работеща жена, която сама изкарва доходите си и има самочувствие не може да координира това с мъжа до себе си, независимо дали той иска да упражни контрол или не.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *