Кукерите от кв. „Ораново” събраха над 1000 съседи и приятели на общи трапези

Кукерите на  квартал „Ораново” събраха над хиляда човека на дълги софри в знак на благодарност и уважение, и показаха как могат да се веселят. Съседи, приятели и много гости дойдоха на големия кукерски банкет в общината. 10 казана вкусна храна бяха приготвили организаторите.

По традиция младите в квартала поемат организацията за празника, подредбата на масите, приготвянето на храната и сервирането през цялата вечер е тяхна грижа. Още предишния ден най-малките подготвяха масите с покривки и редяха пейки, по-големите режеха салатата, а най-възрастните се погрижиха месото за вкусната храна да бъде перфектно подготвено.

Главен организатор е председателят на Общински съвет – Симитли Владимир Христов, който е един от най-заклетите пазители на кукерската традиция. Цяла вечер той и неговите приятели не спираха да обгрижват всички присъстващи.

Кметът Апостолов  поздрави за празника присъстващите, той вдигна наздравици с кмета на гр. Пехчево, РМакедония, Игор Поповски, който е добър приятел на организаторите и бе специален гост на големия празник. Много музика и дълги хора съпътстваха вечерта. Оркестър „Идоли” започна веселбата в ранните часове на вечерта, като разигра празнуващите с тежки хора, мъжка фолклорна група „Изворите”, в чийто състав има певци от „Ораново”, поздравиха всички с няколко изпълнения, едно от които нова песен за Симитли. Щафетата в музикалната програма поеха Георги и Иван Гоцеви, които изпълниха специална песен за кукерите, звънци се раздрънчаха и веселбата стана още по-голяма, когато Николай Кимчев запя своята „Македонийо”.

Празникът продължаваше с пълна пара, когато поредната изненада за всички празнуващи се качи на сцената. Солистката на ансамбъл „Филип Кутев” Софи Илиева запя „Лале ли си, зюмбюл ли си”, а гостите я аплодираха бурно. Най-голямата изненада за празнуващи и гости бе попфолк изпълнителят Борис Дали, който разгорещи купона.

Най-дългата празнична заря озари небето над Симитли в невероятни багри и цветове, а кръшните танци и хора продължиха до сутринта с изпълненията на най-добрия оркестър в община Симитли – „Идоли”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *