Refan-728×90-July-2019

Италиански десерт

Продукти:

125 г бадемови сладки
1/2 кафеена чашка бадемов ликьор
4 праскови
200 г боровинки
250 г сирене “Маскарпоне”
250 г гъсто кисело мляко
50 г захар
1 щипка канела


Приготвяне:

Сладките се натрошават и сипват на дъното на купички от йенско стъкло. Поливат се с ликьора. Прасковите се обелват, нарязват на парчета и заедно с измитите и почистени боровинки се сипват върху сладките. С дървена лъжица отделно се разбиват сиренето “Маскарпоне” и киселото мляко и се сипва върху плодовете. Всяка порция се наръсва със захарта и канелата и купичките се поставят във фурната под грила за 5-6 минути, колкото захарта да се стопи и стане златиста.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *