Мусака от макарони

Продукти:

70 г масло
350 г смляно месо 
2 с. л. доматено пюре 
сол на вкус 
млян черен пипер на вкус 
3 с. л. нарязан магданоз 
400 г макарони 
4 с. л. настърган кашкавал

За заливката: 

2 ч. ч. прясно мляко 
2 яйца 
2 с. л. брашно 

Приготвяне:

В сгорещеното масло се запържват месото и доматеното пюре. Подправя се със сол, пипер и магданоз. Макароните се сваряват и се отцеждат. В намаслена тавичка се слага половината от макароните. Върху тях се изсипва задушеното месо и се покрива с останалите макарони. Ястието се изважда и се залива със сос, приготвен от брашното, млякото, разбитите яйца и сол на вкус. 
Връща се във фурната и се пече до зачервяване. Порциите се поднасят наръсени с кашкавала.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *