ОТЗВУКЪТ! В „Пирин“ недоволстват, в „Созопол“ се радват

В Благоевград приеха с нескрито недоволство приумиците на жребия, който отреди на хората на Стефан Генов да бият 800 км до морето и назад в края на следващия месец между двата важни шампионатни двубоя със „Славия“ на Овча купел и с „Верея“ пред собствена публика.

„Надявахме се на домакинство или на по-близка дестинация. Това, че съперникът е от второто ниво на футбола ни, в никакъв случай не бива да ни успокоява или пък да ни накара да гледаме пренебрежително към него. „Созопол“ играе много силно на своя стадион, разполага с опитни футболисти, но пък нашите цели са да стигнем колкото се може по-далеч в турнира, в който имаме добри традиции, а и всяка победа дава повече самочувствие и повече спокойствие в съблекалнята. Познаваме се добре с противника, само преди около 3 месеца играхме контрола, в която ги бихме.  Те трябва да се притесняват, защото отборът ни се подобрява от мач на мач”, коментира клубният шеф Венко Попов.

Двата тима са с еднакъв актив досега – по 10 т., и прескочиха 1/16 финалите като гости. Пиринци отстраниха с 3:2 плевенския  „Спартак“, а созополци изхвърлиха от борбата за трофея с 1:0 „Банско“. Спарингът в последния ден на юни на базата в Рилци завърши с драматичното 3:2 за благоевградчани. Два гола отбеляза Владислав Златинов, един добави Станислав Костов. Загубата на гостите направиха почетна Деян Христов и Стоян Мантаров, а няколко груби влизания от кръста нагоре по чудо не доведоха до тежки контузии в състава на домакините.

Ексцентричният старши треньор на „Созопол“ Румен Димов посрещна с видимо задоволство жребия и засипа със суперлативи орлетата. „Падна ни се отбор, който дълбоко уважавам и ценя. Пиринският край не спира да ражда талантливи футболисти. Чест е да премериш сили с тяхната школа. От няколко години провеждаме лятната си подготовка в Благоевград при отлични условия и гостоприемство. Изборът ни не е случаен, защото момчетата имат възможност да се докоснат до пиринския дух на победители и да го взаимстват. Играли сме контроли с тях, познаваме се добре, но за този мач ще мислим, когато му дойде времето, тогава ще анализираме обстойно сегашното състояние на противника. Харесвам и обичам хората от Пиринския край и по още една причина – тяхната емоционалност се доближава до моя характер. Жребият е хубав за нас не само заради това, че срещаме симпатичен отбор, но и поради факта, че няма да пътуваме дълго извън дома”, коментира наставникът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *