Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Пържени кюфтенца с маслини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г свинска кайма
1/2 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1/4 ч.ч. галета
4  черни маслини
2 с.л. магданоз
1 малко яйце
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
1 ч.ч.  олио – за пържене
риган – малка щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа слагаме каймата и я намачкваме. Нарязваме на ситно 1/2 глава лук. Почистваме 1 скилидка чесън, колкото за аромат. Режем я на ситно. Измиваме листа магданоз и ги нарязваме на ситно. Нужни ни са 2 с.л. магданоз, нарязан. Слагаме и него вътре. Прибавяме сол на вкус и черен пипер на вкус, както и малко щипка риган. Нарязваме на ситно черни маслини без костилки. Прибавяме ги при другите съставки. Отмерваме 1/4 ч.ч. галета и слагаме и нея вътре. Най-накрая чукваме 1 яйце. Омесваме каймата добре с ръце. Слагаме купата кайма в хладилника. В тиган сипваме олиото и го сгорещяваме. Оформяме малки кюфтенца, колкото голям орех. Пържим ги в горещото олио от двете страни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *