Гръцки бизнесмен си намери майстора! Тютюнджии с иск за 1 млн. лв. срещу “Михайлидис”

Земеделският министър Десислава Танева да окаже правна помощ за завеждане на колективен иск за над 1 000 000 лв. срещу гръцкия бизнесмен Михаил Папанастасио заради неплатените от фирма „Михайлидис“АД тютюни от 2015-а, настоя вчера на среща кметът на Сатовча Арбен Мименов, който е и председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюни. Това стана по време на срещата на кметове на общини от страната със земеделския министър във връзка с осигуряването на дървата за огрев за населението. „Михайлидис”АД дължи пари на много жители от общините Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев.

Вчера е било решено още преди да се пристъпи към съдебната процедура и действията по отнемане на лиценза на гръцките изкупвачи, министър Танева да се срещне и разговаря за последно с Михаил Папанастасио.

„Не са платени все още тютюните от реколта 2015 на производители от селата Вълкосел, Годешево, Слащен, Ваклиново, Абланица, Осиково, Рибново, Корница, Лъжница, Буково и други”, изброи Арбен Мименов. Той е категоричен, че повече няма смисъл от чакане и компромиси, а трябва да се действа чрез съда и правителството на България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *