Изправят на съд разложанин за притежание на наркотици

Ход на делото срещу 40-годишния Асен Каназирев даде Районен съд – Разлог, срещу него прокуратурата повдигна обвинение за незаконно притежание на наркотици с цел разпространение. Каназирев се яви в съда с двама защитници, които внесоха искане за решаване на делото със споразумение. Искането беше прието от магистратите и делото беше отложено за началото на месец октомври. 

Поради утежненото съдебно минало на Каназирев, който е лежал в затвора за убийството на млада жена от Банско, деяние, което е извършил още като гимназист, по настоящото обвинение има вероятност той отново да получи ефективна присъда.  Наказанието, което законът предвижда за подобен род престъпление – незаконно притежание на наркотици, е до шест години лишаване от свобода, както и глоба в размер от 2 до 10 хил. лв. При евентуално споразумение между защитата и прокуратурата е възможно срокът да бъде  намален до няколко месеца.

 Асен Каназирев беше задържан от органите на реда през месец февруари тази година, след като при обиск на лекия му автомобил „Шкода Фабия”, използван от подсъдимия за такси, полицейски служители от РУП – Разлог намериха и иззеха около 1,4 г зелена тревиста маса, реагираща положително на канабис и около 1 г бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин. След извършен на място личен обиск на Каназирев у него бяха намерени още 3 пликчета, съдържащи около 1,2 г хероин, а при извършения обиск в дома му в  гр. Разлог бяха намерени и иззети 2 бр. бойни патрони и около 400 г тротил, също незаконно притежавани. Асен Каназирев беше задържан със заповед за задържане до 24 часа, което беше удължено с прокурорско разпореждане до 72 часа.

loading...


 

       

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *