7 млн. лв. общински пари спечелили за 1 г. двама съветници от Петрич, твърди електронен спам до медиите, подписан с името на певеца Володя Стоянов

Лице, подписало се с името на популярния певец на тежки македонски песни Володя Стоянов, късно снощи разпрати по благоевградските и централни медии писмо, адресирано до общинските съветници в Петрич, в което обвинява двама техни колеги – Александър Василев и Владимир Заечки, които „не без помощта на Минка Салагьорова – зам. кмет по ТСУ в община Петрич, усвояват пари от общинския бюджет”.

Според автора на писмото всеки месец фирми на двамата съветници получавали от общината между 20 000 и 30 000 лв. за доставка на пясък, баластра, бетон, тръби, филц, цимент, превоз и други строителни материали. Получената сума за 9 месеца надхвърляла 180 000 лв., е пресметнал обвинителят.

Само от сключените договори за изграждане на канализацията в с. Първомай, борсата в с. Кърналово и двата моста в с. Самуилово народните избраници били получили близо 385 000 лв., твърди авторът на писмото. Останалите пари за ремонти в община Петрич пък били разпределени между техните приятели Стоян Тимов и Руси Бахтерлиев, които получили ремонтите в училището в с. Коларово и сега очаквали договорите за спортната зала в гранично поделение и част от ремонтите в детските градини и училищата.

„Сигурно ще Ви бъде интересно да знаете и кои са фирмите, получили като подарък санирането на блоковете в гр. Петрич – продължава авторът на писмото и ги изрежда: „Хайтов и сие” ЕООД – дългогодишен партньор на Владимир Заечки, „Заечки” ЕООД – семейната фирма на същия, „Александър 49” ЕООД – фирмата на общинския съветник Александър Василев, „Стонас груп” ЕООД – фирмата на техния приятел Стоян Тимов от с. Първомай, „Стройкомерс-ЕС” – обединенение между фирмите на Руси Бахтерлиев и баджанака на Владимир Заечки.

Общата стойност на обектите е около 6 000 000 лв., е финалното изчисление на автора, според когото само за 1 г. Василев, Заечки и близките им фирми са получили повече от 7 000 000 лв. общински пари.

„Памфлет” бе краткото определение на електронното писмо, дадено от кмета на Петрич Димитър Бръчков. „7 млн. лв. е бюджетът на цялата община за 1 г., що за глупости!”, възмути се той.

Според Бръчков всичките тези фирми и участието им в обществени поръчки фигурират на сайта на общината, били са многократно обсъждани на сесии на съветниците и на практика просто някой е седнал и е обобщил цялата информация, в която обаче градоначалникът не вижда нищо скандално. „Част от обектите не са пуснати, други не са платени, затова изобщо не ми е ясно как е направена тази сметка”, коментира градоначалникът.

Той призна, че се сеща откъде може да идва разпратеното писмо, но отказа да конкретизира подозренията си. Категоричен беше само, че авторът му в никакъв случай не е певецът Володя Стоянов, с когото същия ден обядвали заедно. „Вероятно някой ни е видял и е решил да използва името му”, предположи Бръчков.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *