HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Температурите през октомври – от минус 2 до 28 градуса

Октомври ще започне със слънчево и топло време. Промяна ще настъпи около средата на първото десетдневие.

Това прогнозираха от НИМХ към БАН.

В периода 4-7 октомври се очакват валежи и чувствително понижение на дневните температури. Ще се създаде обстановка с временно интензивни валежи и силен вятър. Впоследствие валежите ще спрат, но облачността ще остане по-често значителна. Температурите слабо ще се повишат.

Идва златна есен: Градусите се покачват, но сутрините остават хладни

През второто десетдневие времето ще бъде променливо. В началото ще се затопли още малко, но на места ще превалява. След няколко спокойни дни, с повече облачност сутрин и слънчеви часове около и след обяд, към средата на периода отново ще има условия за превалявания. Ще последват още няколко дни с повече слънце и по-високи температури, а в края на десетдневието – отново ни чакат валежи и застудяване.

И третото десетдневие ще започне с валежи, но след това тенденцията е да преобладава облачно, в равнините – и мъгливо време, но без съществени валежи. Температурите постепенно ще се понижават.

Тази година през октомври се очаква средната месечна температура да бъде от около 4-8 градуса в планинските райони до 11-15 градуса в равнините.

Най-високите температури през октомври ще бъдат между 23 и 28 градуса, а най-ниските – между минус 2 и 3 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *