HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съседи на майката на изхвърленото бебе искат справедливи наказания

Хора от кв. „Обеля”, предимно майки, излязоха днес на протест с искане за справедливи наказания за майката, която в началото на седмицата изостави новороденото си бебе, и за близките й.

Вечерта на 26 срещу 27 септември 32-годишната Цветанка ражда вкъщи и някой оставя бебето голо зад блок 239. То е открито от съседи късно през нощта и отведено в болница.

Новороденото е прието в болницата със стабилни жизнени показатели, лекарите лекуват анемия и инфекция. То най-вероятно ще бъде дадено в приемно семейство.

Предполагаемият баща Цветомил Колев твърди, че не е знаел за бременността на Цветанка. Той се грижи за сина им Иван, на 2 г., и се надява социалните да не му вземат детето. 

Жената, изоставила бебето, има и друго дете на 5 години, за което се грижи друг мъж, който му е баща.

Майката на Цветанка и нейният приятел, които са били в апартамента при раждането, твърдят, че не са чули Цветанка да ражда. Нито съм пипнала бебе, нито съм видяла, нито съм чула, твърди майката.

Протестиращите жени твърдят, че майката на Цветанка и нейният приятел са ги заплашвали. Те настояват родилката и нейните близки да бъдат строго наказани – много години затвор.

Жените са убедени, че бабата на бебето е помогнала детето да бъде изхвърлено. Всички в този апартамент са съучастници, категорични са жените.

Протестиращите се притесняват, че на Цветанка и близките й ще се размине и случаят ще бъде забравен на принципа “всяко чудо за три дни”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *