HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

След като прочетете това повече никога няма да сушите дрехите си вътре

Сушенето на дрехи навън не само понижава въглеродния отпечатък върху природата, но по същия начин намалява разходите ни.

Потреблението на енергия и разходите за експлоатация на сушилня са значителни.

Ако нямате сушилня и простирате дрехите си вътре в стаята, рискувате да дишате въздух, който е замърсен с отрови и да повишите чувствително влагата в помещението.

Средно във въздуха на една средностатистическа къща се съдържат поне 4-5 литра вода. Едно пране обаче би могло да повиши нивото на влагата с до 2 литра. Твърде много влага може да замърси въздуха и да повиши консумацията на енергия.

Ако ползвате омекотител за тъканите, по време на сушене в стаята се отделят химикали, които вдишвате и които могат да увредят здравето. Вредните съставки, ацеталдехиди, замърсяват въздуха, а освен това в него се отделят отрови от течността за пране, които са още по-опасни в стая с висока влага.

Ако стаята е наситена с влага, това може да повиши опасността от поява на плесен. Плесента може да е опасна за здравето, особено на хора с астма, а освен това може да повреди повърхностите на стените, настилката и мебелировката. Смята се, че в помещенията за пране спорите на плесента са до 3 пъти повече, отколкото в други части на къщата.

Освен това в стая с повече влага могат да се развият повече бактерии и акари. Акарите могат да се намерят в домашната мръсотия и са опасни за дихателната система, тъй като могат да провокират алергии и астма.

Прането е навярно един от най-големите разходи на енергия в дома, ако ползвате и пералня, и сушилня след това. Статистиката показва, че една сушилня за дрехи използва повече енергия, в сравнение с енергийно ефективен хладилник, миялна машина и пералня взети заедно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *