Супер трик! Жени поправете счупения нокът без да го режете!

Когато се случи това неудобство, принудени сте да изрежете не само него, но и останалите нокти, независимо от това колко дълго и търпеливо сте чакали да достигнат желаната дължина.

Ще ви научим как да „закъпите“ счупения нокът, така че визуално отново ще изглежда перфектен.

Всичко, което ви е необходимо:

Ацетон, алкохол, памук тампон, лепило за нокти, един филтър пакетче чай (всякакъв), безцветен лак за нокти, лак за нокти в желания цвят, ножици, пила за полиране на ноктите.

Процедура за „кърпене“ на счупен нокът

Стъпка 1 – нокът, който сте счупили, нагласете точно в счупената част, ако е необходимо първо го върнете в равна позиция по отношение на останалата част.

Стъпка 2 – След това, района около целия счупен нокът почистете с ацетон ако нокът е бил лакиран, а след това и с алкохол. Ако нокът не е бил лакиран, достатъчно е да използвате само алкохол. Целта на употребата на алкохол е, че нокът трябва да бъде безупречно чист, т.е. без следи от крем за ръце или друг продукт.

Стъпка 3 – След като сте почистили нокът, вземете филтър пакетче чай, изрежете и изсипете съдържанието. След това част от пакетче изрежете по размер и форма, която ще съответства на размера и формата на нокът, който сте счупили.

Стъпка 4 – чрез цялата повърхност на нокътя, равномерно нанесете лепило за нокти.

Стъпка 5 – Върху лепилото за нокти, правилно възможно по-точно, залепете парчето от филтъра пакетче. Много е важно межди нокътя и филтъра пакетче да няма никакви въздушни мехурчета. Когато приключите с нанасянето, изчакайте нокът да изсъхне, а върху филтъра пакетче нанесете още един слой лепило и отново изчакайте да изсъхне.

Стъпка 6 – Тогава, когато и другият слой лепило за нокти е изсъхнал, с помощта на пила за полиране, полирайте цялата повърхност на нокътя.

Стъпка 8 – Върху полирания нокът нанесете слой безцветен лак за нокти.

Стъпка 9 – Когато слоя безцветен лак изсъхне, нанесете слой лак за нокти в желания цвят и изчакайте да изсъхне.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *