HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Синоптиците предупреждават! Температурите падат рязко, очаква се сняг

Рязко понижение на температурите се очаква през новата седмица. За това предупреждават синоптиците.

В първия работен ден ще се заоблачи, а на места и ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи.

Във вторник и сряда от северозапад ще прониква студен въздух и бързо ще захладнее. Времето ще е ветровито, предимно облачно, с валежи. В сряда по високите части на планините се очаква да завали и сняг.

В четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от югоизток. Валежите ще спрат. В петък на запад слънцето често ще се показа, а на изток ще е по-облачно, но няма да вали и ще бъде по-топло.

До края на първото десетдневие ни очаква първо рязко застудяване, след това спиране на валежите и бавно повишение на температурите, макар че няма да достигнат тези високи стойности, които имахме досега. Това обясни синоптикът от БАН Анастасия Кирилова.

В началото на второто десетдневие ни чакат превалявания и отново слабо застудяване. Следват няколко спокойни и по-слънчеви дни. Към средата на второто десетдневие ще има пак превалявания, отново последвани от период с относително по-слънчево и спокойно време.

В началото на третото десетдневие – отново очакваме обстановка с превалявания и понижение на температурите. До края на месеца тенденцията е за предимно облачно и мъгливо време, с бавно понижение на температурите.

Засега се очаква зима с температури около и над обичайните за сезона. Сравнена с миналата година, тази зима се очаква да е относително по-студена, но това е, защото миналата беше необичайно топла.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *