HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дупнишка актриса шокира съпруга и сина си със стихосбирка и псевдонима Калина Влади

В романтична обстановка, със запалени свещи и нежна музика, очарователната актриса от ДТ „Невена Коканова“ в Дупница Василка Сумева, под псевдонима Калина Влади, представи пред ценителите на поезията своята първа стихосбирка „Бодлива нежност“.

„Името Калина Влади избрах за поетичен псевдоним, защото Калина беше името на първата ми героиня от пиесата „Лавината“, която изиграх на сцената на дупнишкия театър през далечната 1978 г. Влади е съкратеното ми бащино име от Владимирова и така се получи благозвучният поетичен псевдоним Калина Влади. Показах книгата на съпруга ми и сина ми два дни преди представянето й. Това беше за тях голяма изненада, бяха почти шокирани – разказа актрисата с усмивка. – Стиховете в книгата са 60, защото на 09.08.2016 г. навърших 60 години!“, сподели Василка Сумева-Калина Влади. За представянето на книгата тя бе заложила на елегантна черна рокля, гарнирана с червена роза и червени обувки.

Водещата на поетичната вечер – актрисата Снежана Малковска, сподели пред присъстващите, че при един инцидент на сцената Василка Сумева първа й се притекла на помощ и я спасила. На събитието присъстваха съпругът на поетесата – дългогодишният дознател в полицията в Дупница Георги Сумев, с когото Василка се е запознала на сцената, много творци, поети и общественици /на снимката/.

„Калина Влади е едно сияние, което разпръсква добрина и обич”, сподели за „Струма” поетесата и преподавател в катедра „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ асистент Илиана Фончева. До нея беше застанала благоевградската поетеса Мими Янева.

На всички присъстващи, сред които и представители на общината, актрисата Снежана Малковска подари по едно червено хартиено сърце, на което беше написано стихче от поезията на Василка Сумева. За поетесата имаше огромен букет от слънчогледи и поздравителен адрес от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *