HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Общинският съветник д-р Пл. Соколов е новият шеф на ортопедия в Дупница, лекува пациенти и в болницата в Гоце Делчев, и в Медицинския център на съпругата си

Общинският съветник д-р Пламен Соколов е новият завеждащ ортопедия в общинската болница в Дупница. Вчера той обяви пред репортер на “Струма”, че е спечелил конкурса за завеждащ отделение.

Както вестинк “Струма” писа, преди две седмици се проведе конкурс за шефове на осем отделения в болницата. Д-р Пл. Соколов обаче не се яви заради здравословен проблем. До момента завеждащ ортопедично отделение беше д-р Ванцети Владимиров, който е пенсионер.

Вчера Пламен Соколов обясни: „Не се явих пред конкурсната комисия, но документите ми за конкурса са одобрени от нея. В четвъртък се проведе изслушването от комисията и бях одобрен за поста завеждащ отделение ортопедия. Ще продължа да работя на половин щат, другата половина от щата ще е за проф. Стоков. Основната заплата на лекарите в отделението е 760 лв. месечно”, заяви д-р Пл. Соколов.

На въпроса вярно ли е, че от три години работи като ортопед на пълен щат и в ортопедичното отделение на болницата в Гоце Делчев, д-р Пл. Соколов заяви: “Не коментирам”.

„Д-р Пл. Соколов е на трудов договор в Медицинския център и на съпругата си Кармелита Кацарска, и в болницата в Гоце Делчев” – потвърди за „Струма“ шефът на Здравната каса д-р Сашо Котев. – По закон лекарите имат право да работят на два трудови договора и на граждански договори, за които няма ограничения”, обясни д-р Котев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *