HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ОбС – Сандански сменя името на улицата на екскмета А. Тотев

Сменят името на улица „Станке Димитров” в Сандански, на която живее екскметът Андон Тотев. Това реши минипарламентът в Сандански след бурни дебати по предложение на съветника д-р Васил Попов.

„Мотивите ми за смяна името на улицата са, че е свързано с комунистическия режим и че по незнайни причини толкова години управляващите са пропуснали името на тази малка улица да бъде променено – каза д-р В. Попов. – Има и други улици, носещи имената на активисти на престъпния комунистически режим, и ние, съветниците, трябва да ги сменим, за да поправим тази грешка”, каза д-р Попов.

Съветникът Явор Аргиров, който живее в съседство на ул. „Станке Димитров”, предложи временна комисия да проведе среща с живеещите на улицата санданчани, както и с управители на фирми, адресно регистрирани на същата улица, за да се избегне бъдещ конфликт и протест заради вече постъпила жалба от тях, че не желаят да се преименува улицата. Там има регистрирани 17 фирми, това са строителните фирми „Монолит 21” на ексдепутата Митко Захов и съдружника му Иван Андонов, фирма „Мело 98”, собственост на Никола Малчев, счетоводната фирма „Актив” с управител Зоя Пачова, фирмите на данъчния Емил Георгиев и други.

„Ние трябва да се срещнем с тези хора и да ги уведомим за смяна името на улицата”, каза Я. Аргиров.

Председателят на ПК по инвестициинна политика д-р Виолета Ждрапанска обяви, че решението на комисията е да се отложи гласуването за следващото заседание. „В Общинския съвет е постъпила подписка от живеещи на улицата и от управители на фирми. Те не желаят да се преименува улицата. Трябва да се съобразим с тяхното желание. Затова решението на комисията е да се отложи точката”.

В крайна сметка с мнозинство бе избрана временна комисия, в която влизат съветниците Евгени Панайотов, Калин Терзийски, Николай Шаламандов, Панчо Панчев и д-р Васил Попов, който бе избран за председател на комисия. Решено бе по предложение на секретаря на общината Георги Жежев комисията да проведе среща с живеещите и управителите на фирмите след президентските избори, за да не се попречи за нормалното протичане на изборите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *