HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Няма да повярвате какво отгледа в градината си земеделка от Пиперков чифлик

Лук гигант произведе земеделска производителка от кюстендилското село Пиперков чифлик. Най-голямата глава лук в кошницата на Виолета Григорова се оказа 670 грама, показват везните. Освен уникалната глава в лехата в градината й има още десетина – над 600 грама всяка.

„Аз все от този сорт лук садя – разказва гордата майсторка, като допълва, че ашламата била предпочитана най-вече от децата й, заради това преди много години започнала да го отглежда. – Не съм правила нищо по-различно от други години, и друг път съм имала големи глави, но тази година от природата ли, от семето ли, ама всичкият лук е голям”, разказва леля Виолета. Самата тя издава, че предпочита другия вид ашлама, синьо-виолетовия, тъй като бил и по-мек на вкус, и по-сладък, а за салати е и по-красив.

„Тази година за пръв път излизам на кооперативния пазар да продавам продукцията от двора и градините си”, разказва Виолета Григорова и допълва, че и тя, и съпругът й се препитават със земеделие, а и на децата си помагат с изкараното на нивите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *