HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съден да убийство разложанин с брат си пребиха жестоко мъж от Микрево, жертвата със счупена челюст и опасност за живота

Съденият за убийство 24-годишен Димчо Страхилов от Разлог и неговият брат – 22-годишният Йордан, пребиха жестоко 32-годишен мъж от с. Микрево, община Струмяни. Пострадалият е приет в МБАЛ – Разлог със счупена челюст и временна опасност за живота, и е настанен в хирургичното отделение на болницата.

Тримата мъже били седнали да пийнат в домашни условия. Между тях възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. При сбиването двамата братя Страхилови започнали да нанасят юмручни удари на опонента си, който изпаднал в несвяст.

За инцидента е подаден сигнал в РУП – Разлог. Пристигналите на място полицейски служители задържали единия от нападателите. Другият избягал и се опитал да се укрие, но благодарение  на незабавно предприетите издирвателни действия от служителите на реда той е намерен и също е задържан.

Двамата братя Димчо и Йордан Страхилови са задържани първоначално със заповед до 24 часа. Срещу тях прокуратурата е образувала досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, а задържането им е удължено до 72 часа. Очаква се днес Районна прокуратура – Разлог да внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ на двамата побойници.

По-големият от братята – Димчо Страхилов, още като непълнолетен е осъждан за убийството на 42-годишна жена от Разлог. За тежкото престъпление, което е извършил още на 16 години, той беше осъден от Благоевградския окръжен съд на  лишаване от свобода. Присъдата му беше наложена на 17-годишна възраст и по решение на съда до навършване на пълнолетие беше изпратен в изправителен дом в Бойчиновци, а оттам в затвора в Бобов дол. Той беше освободен преди около две години.

Тежкото престъпление Димчо Страхилов извърши през 2008 година. Целият град тогава беше потресен от особено жестокото убийство. Трупът на жената беше намерен в Бяла река, в района на Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии. Тялото й било с множество наранявания от удари с голям камък, а главата й е била почти размазана. След задържането Димчо Страхилов е направил пълни самопризнания.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *