HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съветници в Сандански ще гласуват електронно

С 30 000 лв. от бюджета на община Сандански купуват лаптопи на 29-имата общински съветници. Средствата са заложени в бюджета за 2016 година. От следващото заседание общинските съветници в Сандански вече ще гласуват чрез електронна система. Досега местните парламентаристи гласуваха с вдигане на ръка със „за”, „против” или „въздържал се“, като при всяко гласуване председателят д-р Г. Синански обявяваше резултата, а преброяването се извършваше от служители в администрацията на ОбС.

В новата промяна на наредбата е записано още, че е задължително общинският съветник да носи със себе си електронното си устройство в деня на провеждане на заседание, за да участва в гласуването. В случай че някои от 29-имата съветници е забравил да вземе електронното си устройство, той на практика се лишава от гласуване.

Дебата започна съветникът Явор Аргиров, който отправи питане как ще се отразява явното гласуване. Обяснено му бе, че явното гласуване също ще се записва в електронната система и ще се изписва на мониторите.

Съветник, който не е положил подписа си върху протокола за присъствие в началото и в края на заседанието, губи 55 процента от възнаграждението си, както и този, който не присъства в деня на сесията. Краят на заседанието, в случай че е след 17.00 ч., се определя с решение на Общинския съвет. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *