Взелите подкуп полицаи излизат под гаранция от по 1500 лв.

Полицаите от 2-ро РУП в Благоевград Георги Георгиев и Славейко Попдимитров, които бяха обвинени за 10 лв. подкуп, от вчера са с парични гаранции по 1500 лв. Те са им определени от следователя от Окръжна прокуратура, който вчера им предяви материалите от разследването. От прокуратурата не са направили искане да бъдат отстранени от работа, това е в правомощията на техните началници. Процедурата при такива казуси е стандартна – временно отстраняване от работа до приключване на разследването и дисциплинарно уволнение.

Така се развиха нещата с другите двама полицаи – Стефан Филипов и Петър Кънев, след като бяха обвинени за чадър над сводника Марто Дебелия, като първият вече е аут от МВР. Служителите в „Охранителна полиция“ Георги Георгиев и Славейко Попдимитров бяха арестувани, след като паднаха в капан.  На 28-ми септември около 14.15 ч. шофьор с инициали Р. Ч. бил спрян на ул. „14-ти полк”, тъй като се движил с угасени фарове,  което е нарушение на Закона за движение по пътищата. Полицаите предложили вместо да му напишат акт, да  им  плати. Той им дал банкнота от 10 лв., на която предварително записал серията и номера и подал жалба, която е докладвана на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура. Незабавно са разпоредени действия по разследването, проведен е разпит на свидетел очевидец и е извършен обиск на полицейските служители, като описаната по серия и номер в жалбата банкнота от 10 лв. е намерена у Славейко Попдимитров.

Двамата полицаи, които от години работят като екип, бяха привлечени като обвиняеми за подкуп и освободени от полицията без каквато и да е мярка и едва вчера при предявяване на материалите от разследването им бяха определени парични гаранции.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *