HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Световноизвестният танцьор Симеон Стефанов-Мони обучава ЮЗУ студенти на салса

Световноизвестният танцьор Симеон Стефанов-Мони обучава ЮЗУ студенти на салса. Откритият урок, който се проведе в аулата на благоевградския университет, предизвика интерес не само сред следващите в катедра „Хореография“ към Факултета по изкуствата, а и сред специалисти от различни клубове по танци.

„Идеята на тези семинари е студентите от специалност „Съвременна хореография“ да научат нещо ново и полезно за тях. За разлика от други подобни семинари, където таксите са от 5 до 120 лв., тук входът е свободен и заниманията са достъпни за всички желаещи“, коментира един от водещите специалисти по танци в страната ни – ЮЗУ преподавателката проф. д.изк. Анелия Янева.

Самият С. Стефанов е носител на многобройни призови места от международни състезания. Той е първият българин, допуснат до участие на световното първенство по салса в Лас Вегас, където печели 2-о място. Стефанов преподава из цял свят – от Санкт Петербург до Вашингтон и Холандия. Той призна, че посещава Югозападния университет за пръв път, идва по покана на проф д.изк. А. Янева и останал приятно изненадан от студентите. Експертът обясни, че урокът му ще е с продължителност от 2 часа, като в заниманията могат да се включват и хора, които не са се занимавали професионално със салса.

Семинарът започна с въведение за различните видове салса и загрявка. С. Стефанов показа на студенти, преподаватели, треньори и хореографи стъпки, върху които се изграждат движенията на тялото и общата координация, и накрая добави техника за ръце и завъртания.

Следващото занимание по салса е на 10 октомври. През ноември и декември ще се проведат открити уроци по хип-хоп и бели денс.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *