HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Атанас Камбитов: Честит празник, благоевградчани

Уважаеми съграждани,

Честит 5 октомври!

На този ден преди 104 години изгрява лъчът на Свободата над Горна Джумая и цяла Пиринска Македония. Хиляди знайни и незнайни войни са дали най-милото- живота си за свободата и за българщината. Празнувайки днес, не трябва да забравяме саможертвата на тези смели и достойни мъже, дали живота си, за да бъдем част от свободна България.

Датата 5 октомври 1912 година има огромно значение за Пиринския край, защото ознаменува възкресението на Горна Джумая. Този ден е свещен и винаги ще поражда в нас благоговение, преклонение и вдъхновение. На героите, отдали живота си за освобождението на Горна Джумая и Пиринския край, дължим националното си достойнство днес.

Длъжни сме да помним и почитаме историята си, да бъдем отговорни пред предците си и да завещаем на идните поколения споменът от годините, пропити с надеждите и усилията, прекарани в търсене на мечтаната свобода. 5-и октомври ще продължи да носи надежда и да бъде пример за поколенията, пример за това, че само когато сме заедно и обединени, сме силни. Този завет на онези смели българи, дали живота си за Свободата, трябва да е основата на нашата национална осъзнатост и бъдеще.

Три неща, които са неразривно свързани: Горна Джумая, Пиринска Македония и Майка България. Мислете всеки ден поне по 1 минута за България. Да живее България! Да живее Благоевград!

Д-Р АТАНАС КАМБИТОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *