HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградски бизнесмен сложи ръка на комплекс “Катарино”

Собственикът на Хидроенергийна компания Иван Чапов е новият собственик на комплекс „Катарино“ край Разлог. Известният благоевградски бизнесмен е купил атрактивния комплекс от СИБанк, а договорът за продажбата е сключен завчера. Това беше потвърдено лично от Иван Чапов, който предпочете да запази в тайна сумата, която е броил за перлата в Разложко.

„През следващите шест месеца ще направим цялостен ремонт на хотела, на всичките 139 стаи, СПА центъра, ресторанта, всичко. Чакаме да стане проектът и стартираме ремонтните дейности. Хотелът си е добър, но все пак предвиждаме някои нови неща. Искаме да превърнем „Катарино” в един от най-добрите комплекси в района”, каза Иван Чапов.

За сделката в публичното пространство се заговори още преди няколко месеца, но тя беше ревниво пазена в тайна както от купувача, така и от продавача.

Строителството на „Катарино” завърши през 2005 г. Той стана особено популярен по времето на управлението на Тройната коалиция, когато често беше използван за провеждане на семинари от държавни учреждения. Негов собственик беше мощната тогава строителна фирма „Балканстрой”. Кризата в строителния и туристическия сектор обаче срина резултатите на “Катарино СПА”. Няколко години по-късно стана ясно, че той е купен от Светослав Божилов и Цветелина Бориславова от първите му собственици. Тогава разложката строителна компания е реализирала сложна транзакция. По-късно СИБанк го купува за 9.4 млн. евро.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *