HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бизнес триото Ат. Пашалиев, Кр. Марков и К. Анзов се разделя с Боулинг център „Корона“ заради дългове

Боулинг център „Корона“ в центъра на Благоевград се продава за 1 561 212,50 лв. на публичен търг. Съдебен изпълнител обяви 14.10.2016 г. за начало на огледа, който могат да направят всички паралии, които имат желание да участват в наддаването.

Развлекателният комплекс се продава ан блок – в цената са включени боулинг зала, зала за развлекателни игри, пицария и кафе-аперитив, фоайе, гардеробна, тоалетни, спортен бар, дансинг, складови и битови помещения, кухни и др. Общата застроена площ на комплекса, който се намира в идеалния център на Благоевград – в подплощадното пространство на пл. „Георги Измирлиев“, е 1250 кв. м, а застроеният обем е 4700 кубични метра. Имотът се продава заради необслужвана ипотека в размер на 650 000 евро.

Собственици на боулинга са Кирил Анзов от Гоце Делчев, Атанас Пашалиев и Красимир Марков. Съвсем наскоро съдебен изпълнител обяви за публична продан срещу 158 000 лв. и къщата на Анзов в родния му град.

3-мата направиха първия в Югозапада Боулинг център през 2005 г. на мястото на някогашната сладкарница „Алба Регия“, която ексвоенният комендант Методи Калъмбов придоби след приватизационна сделка заедно с още 5 туристически обекта в Благоевградска община. Въпреки превъзходното място боулинг центърът обаче не успя да привлече достатъчно клиенти, за да могат собствениците му да обслужват ипотеката.

Пашалиев и Анзов са стари кадри от номенклатурата на Комсомола. Преди 1989 г. Ат. Пашалиев е първи секретар на Комсомола в Благоевград, а Кирил Анзов дълги години работи в бившата СССР. Двамата имат и фабрика за пелети в Симитли, както и соларен парк в землището на село Копривлен до Гоце Делчев. Тримата с Кр. Марков оглавиха българо-руското търговско дружество “Бултера”, чрез което изградиха първия завод за пенопласт – суровината за производство на симпролит, на територията на България. През 2008 г. пък купиха бившата станция за сепарация на въглища край Симитли за над 1 млн. лв.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *