HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

4 хил. лв. сметка за обяда на министър Кр. Кралев и 100 гости в ресторанта на гард на Братя Галеви плаща бедната община Сапарева баня

Бедната община Сапарева баня плаща 70 000 лв. разходи за провеждането на Световното първенство по планинско бягане.

Още през 2012 г., когато общината е одобрена за организиране на световното първенство, тогавашният кмет Сашо Иванов е дал съгласието си Сапарева баня да плати нощувките, храната и пътните разходи на състезателите и щабовете към националните отбори. В тази сума се оказа, че влиза и сметката за обяда, даден след приключването на състезанието за министъра на спорта Красен Кралев, общински съветници от Сапарева баня, служители в курортната община, зам. областния управител Чеканска, лидера на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов, кмета М. Чимев и други активисти на ГЕРБ – над 100 души. Обядът се е състоял в ресторанта в Сапарева баня на личния гард на Пламен Галев – Янко Янков. Менюто е включвало пълнени калмари, пържола, а за десерт – цедено кисело мляко с боровинки. Грубо сметката е над 4000 лв., но от заведението все още не са представили фактура в общината.

Министър Кралев е бил настанен в луксозен хотел в Сапарева баня.

Репортер на вестник „Струма“ научи, че сметките в хотелите, където са нощували гостите и спортистите, участници в световното първенство, също още не са платени от общината.

Кметът Калин Гелев по повод големия разход за общината заяви: „Все още никой от хотелиерите и от ресторанта не са представили фактури в счетоводството. По мои сметки общината ще трябва да плати 70 000 лв. за провеждането на първенството. Но още през 2012 г. бившият кмет Сашо Иванов се е договорил с федерацията по лека атлетика общината да плати спането, храната и превоза на състезателите”.

Както вестник „Струма“ писа, в световното първенство по планинско бягане взеха участие 323-ма състезатели от 35 държави.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *