HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тонка Трайкова и Иван Давидков обявени за „Личност на годината” в Благоевград (СНИМКИ)

Бизнес дамата Тонка Трайкова, която е съсобственик в КФМ, и собственикът на „Еко ботълс” Иван Давидков-Яйцето бяха обявени за за „Личност на годината” в категория „Бизнес и предприемачество”.

16 отличия „Личност на годината“ в 11 категории присъди Общинският съвет по случай Деня на Благоевград – 5 октомври. Наградите бяха връчeни снощи на тържествена сесия на местния парламент, която се състоя в салона на театъра, вносителят на предложенията е кметът Атанас Камбитов.

В категория „Здравеопазване“ бе отличен шефът на отделението по хирургия в Онкоболницата и общински съветник д-р Владимир Таковски. В категория „Култура“ наградата бе присъдена на ансамбъл „Пирин“ и ръководителя му Денислав Кехайов, които тази година направиха изключително успешно турне във Франция. Журналистът Емил Михайлов е носителят на приз „Личност на годината“ в категория „Медии“. В категория „Спорт отличените са двама – Йордан Янев, председател и треньор в лекоатлетически клуб „Джордан“ и единствен засега благоевградчанин, финалист на олимпиада, и футболистът Светослав Дяков, капитан на националния ни отбор и на „Лудогорец“.

В сферата „Образование“ наградата бе присъдена на вр.и.д. директора на ХІ училище Марияна Митова. Емил Якимов е с приз „Личност на годината“ в категория „Хора в неравностойно положение“. В категория „Морал“ призът бе присъден на отец Петър Стефанов. Директорът на ЦДГ 11 „Здравец“ Еленка Бояджиева е „Личност на годината“ в категория „Етническа общност“.

За първи път се присъди отличие „За пример, професионализъм и гражданска ангажираност“ и носителите са подп. Иван Иванов, командир на благоевградското военно формирование 24 600, гл. инспектор Иван Кондуров, шеф на Противопожарната служба, и гл. инспектор Димитър Кръстев.

Награждаването бе увенчано с връчване на плакети в категория „Отличен партньор на общината“, а носители на приза станаха Общинска банка и „Булгартабак” ООД.

Откриването на тържествената сесия на ОбС бе предшествано от умилителен танцов спектакъл на малчугани от Детска градина „Св. Богородица“ с препратки към древната история на народа ни. Първото приветствие бе от председателя Радослав Тасков, който призова пълната зала да почете с минута мълчание на крака делото на знайните и незнайни герои, дали живота си Пиринска Македония да вкуси свободата 34 г. по-късно от останалата част на България.

„Тази вечер ще връчим званието „Почетен гражданин“ на инж. Костадин Ангов и отличията „Личност на годината“. Това показване на успелите и заслужилите ще даде пример на новото поколение и децата ни“, каза Р. Тасков.

В речта си кметът Атанас Камбитов подчерта, че ако преди 104 г. ги нямаше тогавашните герои, днес вместо базар „Избери българското“ на площада в Благоевград може би щеше да се открие „Джумая базар“. Той покани на сцената Христо Григоров, председател на БЧК и внук на войводата Ичко Бойчев, влязъл с четата си пръв в Горна Джумая и задържал турските войски в Кресненското дефиле със стотина доброволци до идването на Седма рилска дивизия. Специалният гост подари на Регионалния исторически музей портрет на дядо си, за да се помни делото му от поколенията.

Тържествената сесия на ОбС завърши с концерт на ансамбъл „Пирин“ и коктейл.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *