HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Заложете на суровоядството, за да сте здрави през есента и зимата

Много е важно да подсилим имунната си система, за да се предпазим от вируси и инфекции. Суровите зеленчуци са пълни с витамини и минерали, важни за зимния сезон. Човек трябва да яде само, когато е гладен. Междинните хранения са изключително вредни.  Това каза в студиото на „България он ер” хранителният консултант Яна Данаилова. 

Тя е на мнение, че суровоядството е процес на осъзнаване и изключително полезен начин на живот. По думите й, често се храним, защото сме водени от лакомия. 

“Единият вариант е да се храним изцяло сурово. Другият вариант е да се задушат на пара някои зеленчуци. За да бъдем здрави, тялото ни се нуждае от кислород. Сокът от пшеница е изключително полезен със своите свойства. Изцежда се и се пие сутрин на гладно”, посъветва хранителният консултант. 

Яна Данаилова апелира есента да се консумират кореноплодни зеленчуци. Тя подчерта важността на това да ядем сезонни плодове и зеленчуци.  

“Природата знае с кои витамини да зареди тялото ни. Плодовете не се консумират с основното ястие. Или на гладно, или на два часа отстояние от основното ядене. Тялото ни се чисти от 04:00 до 12:00 часа”, посочи тя и добави, че е грешно фрешът да се консумира с основното ядене.  

“Не бива да се яде плод за десерт. Консумирайте ряпа, цвекло, морков, зеле, карфиол, а от плодовете избираме грозде и се стараем да се храним сурово. Като добавка могат да се ползват единствено кълновете”, обясни специалистът. 

Яна Данаилова посъветва да стартираме деня си с контрастен душ, след който да отделим 10-15 минути за раздвижване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *