HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Борисов: Няма да подам оставка!

Няма да подам оставка, отсече Бойко Борисов от границата. Той беше призован да направи това след излагацията на Кристалина Георгиева в ООН и скандала с Ирина Бокова от опозиционните парламентарно-представени партии.

“Имахме увереността на много от държавите, че ще подкрепят Кристалина Георгиева. Г-н Гутериш е бил избран още в началото. Ние атакувахме с втора кандидатура, защото знаехме, че г-жа Бокова ще получи червена бюлетина”, разкри премиерът на “Капитан Андреево”, където откри нов граничен пункт на ЕС.

“Не виждам никаква логика в искането за подаване на оставка. Ние оттеглихме подкрепата си към г-жа Бокова, но тя остана в състезанието. Правителството издигна само една кандидатура, тази на г-жа Кристалина Георгиева и тя се справи добре”, обясни министър-председателят.

“Като кажа нещо, цяло Европа го чува. Достойно съм се преборил затова, което имаме днес. Затова ли трябва да си подам оставката?, попита още министър-председателят.

“20 години кой е виждал г-жа Бокова в България? Искат ми оставката, защото не съм подсигурил следващите 5 години на една комунистическа фамилия”, отсече премиерът.

По думите му подаване на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *