HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СЛЕД РАЗПРА ЗА ЖЕНА, ЗАВЪРШИЛА СЪС СЧУПЕНА ЧЕЛЮСТ! Вижте кого тикнаха зад решетките

Най-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Районен съд – Разлог за 24-годишния Димчо Страхилов. Неговият брат Йордан е под „домашен арест“. Двамата бяха задържани след физическа саморазправа с Кирил Методиев, който в резултат на нанесения му побой е със счупена челюст в разложката болница. 

Въпреки че събраните в хода на досъдебното производство доказателства и показанията на двамата обвиняеми и свидетелите сочат, че Димчо Страхилов не е участник в боя, той не можа да отърве налагането на най-тежката мярка заради утежненото си съдебно минало. Още като непълнолетен е съден за тежко умишлено престъпление – убийството на 42-годишна жена от Разлог – деяние, за което е лежал в затвора. Този факт взе превес при определяне на мярката му, съдът счете, че има опасност Страхилов да извърши друго престъпление, и го остави в ареста. Мярката му не беше смекчена и въпреки факта, че мъжът има здравословен проблем и му предстои операция, която е насрочена за 20-и октомври, както и това, че съпругата му е бременна в девети месец и до 15 дни трябва да роди първата им рожба.

Служебният защитник на Димчо Страхилов – адвокат Кузманов, заяви, че мярката е прекалено тежка предвид това, че показанията не само на довереника му, но и на останалите разпитани свидетели, включително и на другия обвиняем – неговия брат Йордан, сочат, че единственият участник в боя е именно Йордан. Димчо се е намесил, за да ги разтърве, но не е участник в боя.

„Смятам, че истината трябва да излезе наяве. Това, че довереникът ми не е участник в боя, го признава и неговият брат Йордан. Всички показания сочат, че той е единственият нападател. За жалост виновникът излиза навън, макар и под „домашен арест”, а този, който се е опитал да спре боя, остава задържан. Все още не е разпитан и пострадалият. Надявам се до датата на обжалване той да бъде в състояние да говори и да разкаже за инцидента. Неговите показания са важни. Още днес ще внеса иск за обжалване на мярката и ще видим какво ще реши Административният съд. Надявам се да възприеме тезата ни“, каза адв. Кузманов.

От дадените в съдебна зала показания стана ясно, че обвиняемият Йордан Страхилов и пострадалият Кирил Методиев от Микрево са пили заедно от обяд в деня на инцидента. Няколко пъти между тях възниквал спор. До по-сериозни пререкания се стигнало заради желанието на Методиев да заживее заедно със сестрата на братя Страхилови, която пък отказвала. Двамата са били много пияни.

Другият брат Димчо Страхилов същия ден бил в гората да добива дърва за огрев. Разбрал за възникналата саморазправа, когато се прибрал. Докато разтоварвал дървата, двете му племеннички – дъщери на сестра му, го извикали, за да разтърве биещите се мъже.

„Когато влязох, Кирил лежеше на земята, а Йордан го риташе. Не съм участвал в боя, имам и свидетели. Момчетата, които бяха с мен в гората, могат да го потвърдят”, каза пред съда обвиненият Димчо Страхилов.

След съдебното заседание той беше върнат в ареста на полицейското управление в Разлог. Мъжът се надява пострадалият Кирил Методиев, който все още има затруднения в говора заради счупената в резултат на побоя челюст, да разкаже истината такава, каквато е. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *