HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бивш сержант с две присадени ръце отново може да държи ръката на годеницата си /СНИМКИ/

Бивш сержант от американските ВМС, който се подложи на трансплантация на две ръце, заяви, че за него най-важното след хирургичната интервенция е, че може отново да държи ръката годеницата си и да преследва мечтата си да стане готвач, съобщи Асошиейтед прес.

Пенсионираният сержант Джон Пек, който загубил четирите си крайника при бомбена експлозия в Афганистан през май 2010 г., се подложи на 14-часова хирургична операция в болницата “Бригам енд уиминс” в Бостън през август. В операцията участваха 60 лекари, медсестри и друг медицински персонал. “Новите ми ръце са с белези и движението им е трудно, но всеки следващ ден е по-добър”, увери Пек на пресконференция в болницата. Той вече сам се облича, мие зъбите си и се храни. Когато за пръв път след операцията държал ръката на годеницата си Джесика Пакър, не можел да я почувства. По-късно обаче усетил натиск, когато годеницата му стиснала ръката му. “За мен това е истински дар”, отбеляза той.

“31-годишният Пек се нуждае от 9-12-месечна рехабилитация, преди нервите на ръцете му отново да започнат изцяло да функционират”, поясни ръководителят на хирургическия екип д-р Саймън Талбът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *