HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Прокуратурите в Югозапада затрупани с дела за кражби

Наказание от осемнадесет месеца „лишаване от свобода“ постигна Районна прокуратура – Кюстендил, след сключено споразумение със защитата на Г. Тошков, обвинен в извършване на кражба в условията на опасен рецидив. През м. януари 2016 г. той влязъл в стопанска постройка, собственост на С.С., от която отнел електрическа водна помпа марка „Райдер“ на стойност 50 лв., която впоследствие продал за 8 лв. Криминално проявеният ще изтърпи наложеното от съда наказание в затворническо заведение от закрит тип при строг режим.

Две години затвор получи А. Методиев, след одобреното от съда споразумение, сключено от подсъдимия с Районната прокуратура в Кюстендил. В периода 05.12.2015 г. – 21.01.2016 г. той отнел движими вещи на обща стойност 173,80 лв. от владението на няколко души. Престъплението е извършено от него в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, след като бил осъждан многократно за престъпления от общ характер.

Районната прокуратура в Кюстендил предаде на съд и обвиняемия С.Н. за престъпление по чл. 196, ал.1, т.2 във вр. с чл. 195, ал.1 т.З, пр.2 и т.4 пр. 2 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл. 26, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1, б.А и б.Б от Наказателния кодекс. Сред жертвите на криминално проявеният крадец били предимно хора, живеещи в чужбина, чиито къщи не са били под постоянно наблюдение. През м. януари 2016 г. той проникнал в дома на Б. и Сн. Р. от гр. Кюстендил, които се намирали в чужбина, и откраднал пътека, килим и пердета. Вещите продал, а получените пари похарчил. Няколко дни по-късно, минавайки покрай къща на ул.„София”, собственост на живеещия в чужбина О.Ф., с помощта на отвертка изкривил външната врата и влязъл вътре. От там отнел стерео уредба марка „Сони”, керамична печка за отопление марка „ Дипломат“, прахосмукачка марка „Eureka” и плазмен телевизор марка „Самсунг”. Впоследствие отнетите вещи били продадени на различни лица.

От заключението на назначената по делото оценителна експертиза се установява, че стойността на отнетите вещи възлиза на 1053 лв. Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Благоевград на подсъдимата скамейка се изправя В. Р. за извършено от нея престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал.1, б.“а“ и „б“ от НК.

Сутринта на 05.06.2016 г. във фризьорски салон в гр. Благоевград, намиращ се в сградата на Административен съд – Благоевград, обвиняемата В.Р. отнела чужда дамска чанта от владението на Г.Д. В нея се намирали лична карта, пари, мобилни телефони марка „I Phone 6S“ и „Леново А1000“, всичко на обща стойност 1091 лв. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е била ефективно осъждана за тежко умишлено престъпление.

Обвиняемият Г.Х. е предаден на съд по обвинение на Районна прокуратура – Благоевград за престъпление по чл.195, ал.1, т.3, пр.1 от НК във връзка с чл.194, ал.1 от НК. През юни 2016 г. в гр.Благоевград, чрез разбиванена катинар на входна врата на мазе на жилищен блок на ул. „Марица“, той откраднал чужди движими вещи: надуваема лодка с гребла, шатра, двуместна палатка, надуваем дюшек, чугунено барбекю, порцеланова мивка и тридесет буркана с компоти на обща стойност 605 лв. Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото.

Районната прокуратура в Гоце Делчев внесе обвинителен акт срещу И. П. за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1, във вр. с чл. 28, ал. 1 от НК. В периода от 04.07.2015 г. до 08.07.2015 г. в гр. Гоце Делчев той отнел чужди движими вещи. Една от кражбите е извършена от лек автомобил марка „Хюндай“, а другата – в казино „Адмирал“. Сред отнетите вещи са: парична сума от 100 лева, дебитни карти, лични документи и контролен талон. Деянието е извършено повторно, след като е бил осъждан  за друго такова престъпление.

На подсъдимата скамейка се изправят четири лица от с. Дамяница по обвинение на Районна прокуратура – Сандански за противозаконно отнемане на чужди движими вещи от Керамичната фабрика, находяща се в м. „Скалата”. Кражбата била извършена през м. октомври 2010 г., като общата стойност на вещите – метални решетки, метален покрив за мотокар, метални капаци и шахти и др. възлиза на 913,60 лв.

Другият обвинителен акт от последната седмица за този вид престъпление на Районната прокуратура в Сандански е срещу криминално проявения А.Д. за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2 и т. 7 вр.с чл. 194, ал. 1 вр. с чл. 28, ал. 1 вр. с чл. 18, ал. 1 от НК. През нощта на 30.04.2016г. в гр. Сандански, на ул. „Христо Смирненски“, чрез използване на техническо средство, той направил опит да отнеме акумулаторна батерия „Монбат“ от л.а. „Пежо“, собственост на друго лице. Деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини – бил задържан в непосредствена близост до местопроизшествието с предмета на престъплението от служител на РУ-Сандански. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *