HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

С любими песни от Пиринско Райна вдигна на хорото стотици на площада в Банско

Стотици се събраха на площад „Никола Вапцаров” в Банско за кулминацията на честванията за празника на града. „Празникът на Банско е извор на гордост, че именно това е нашият град – град, който умело съчетава традиции и модерност, град, който заема достойно място сред световните ски курорти и заслужено носи името Зимна столица на Балканите и най-добра Балканска фестивална дестинация. Като се прекланяме пред героичната памет на героите, нека съхраним духа на Банско за идните поколения!”. С тези думи се обърна към присъстващите кметът на общината Георги Икономов.

За тържествения ден община Банско бе организирала едноседмична програма, чиято кулминационна точка бе концертът на попфолк изпълнителката Райна. За своята публика в курорта тя бе подготвила пъстра палитра от фолклорни ритми. Прозвучаха любими песни от Пиринския край, на фона на които танцовите състави „Пиринско настроение” и „Бански фукли” създадоха приповдигнато настроение сред публиката.

Пъстри хора и усмихнати лица изпълниха пространството на централния градски площад, а последният елемент в програмата бяха зарята и фойерверките, осветили небето над курорта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *