HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

50-кг вълк повали бившият домакин на общината

С 50-килограмов вълк красавец, отстрелян при откриването на ловния сезон за едър дивеч, се похвали председателят на ловната дружинка в треклянското село Уши и бивш домакин на община Кюстендил Любомир Лумбарски. За дружинката на Лумбарата, както го наричат приятелите и бившите му колеги от кметството, това е пети пореден вълк за тази година, след като миналия сезон имаше четири вълка в актива си.

„Хищникът е много красив. Не на всеки ловец се случва да отстреля вълк, тъй като е много хитро животно. Трябва да имаш търпение, да чакаш, дори да не дишаш. Много го дебнах и като мина на една хубава просека – с два патрона и там остана”, разказа Лумбарски, който е пенсионер, но вече 24 години не пуска оръжието.

„Преди години имахме неприятен инцидент в дружинката по време на лов, ловец се простреля, но какво да се прави, това е бойно поле, случва се, битка е, не е „Арена Армеец“, отсича Лумбарата.

Наред с вълка ловците в Кюстендилско отчитат 50 диви прасета, отстреляни през първите два ловни излета.

„Бройката е нормална за региона. Водещата дружинка по отстреляни животни – 8 диви прасета, е от село Раково. По-големи екземпляри са отстреляни в село Еремия”, казаха от Ловно-рибарско дружество „Елен” в Кюстендил. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *