HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вижте по колко пари взеха учителите в Благоевград за 15 септември

Новият директор на Средното училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски” – Благоевград Светлин Абаджиев зарадва подчинените си по случай 15 септември, 51 учители и 12 души непедагогически персонал са получили по 80 лв. допълнително към септемврийските си заплати.

„Направихме предварителни разчети и преценихме, че можем да дадем по 80 лв. на всеки един от колегите. Парите са от бюджета на училището и са заложени в колективния трудов договор. Смятам, че когато стимулираш някого, дори и символично, тези средства се възвръщат, защото хората започват да се стараят още повече и колективът работи по-добре”, коментира Св. Абаджиев, който оглави благоевградското училище в края на юли, след като спечели конкурса за ръководния пост.

„Дадох на всички поравно, не съм делил колегите с диференцирано заплащане, тъй като съм отскоро на този пост и все още не мога да давам оценка на работата им”, каза още директорът и допълни, че ако има средства, учителите ще получат и коледни бонуси.

53-мата учители в VІІІ СУ „Арсени Костенцев“ са получили допълнително за септември по 130 лв., а административният и помощния персонал – съответно по 115 и 100 лв. Директорът Сергей Биров разясни, че според колективния трудов договор работодателите планират в рамките на годишния бюджет на учебното заведение допълнитено трудово възнаграждение за работещите в системата на народната просвета до 3 плащания, отразено във вътрешните правила за работните заплати на учебното звено. „В КТД не е фиксиран размерът на допълнителните трудови възнаграждения, сумата зависи от наличните средства в училищния бюджет”, каза С. Биров и уточни, че съгласно колективния трудов договор на учителите и служителите в VІІІ СУ ще получат пари за представително облекло в края на календарната година.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *