HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дадоха минералната вода на СПА центъра на комплекса в Баня, в който апартамент купи собственикът на „Монца“ В. Новоселски

Още три разрешителни за  ползване на минерална вода от находище „Гулийна баня“ в разложкото село Баня гласуваха на провелата се вчера редовна месечна сесия парламентаристите в Разлог.

Разрешително за водовземане получиха още едни съседи на президента Росен Плевнелиев – фирма „Еверест“ ЕООД, представлявана от Борислав Янков. Къщата е до тази на финансиста Камен Колчев и съпругата му Петя Колчева, първата жена, покорила връх Еверест. Те получиха разрешително за водовземане още през юли месец тази година, а прокарването на водопровода до дома им предизвика недоволството на хората от селото, тъй като фирмата остави улицата в безобразно състояние и жителите бяха принудени сами да заравняват и да почистват огромните камъни пред домовете си. 

Второто разрешително е за новопостроен  обект „Къща за гости със СПА център“, собственост на фирма „Йожики“ ЕООД, представлявана от Юлия Станкунас. Къщата се намира  близо до двете стари бани в селото – Римската и Българската. Очаква се съвсем скоро тя да започне да функционира по предназначение и да приема гости.

Третото разрешително е за захранване на СПА центъра към  апартаментен комплекс в центъра на Баня. То е издадено на фирма „Баня Аква Ризортс“ ООД, представлявана от Сергей Янев. Строителството на апартаментния комплекс в курортното селище стартира още през 2006 година. Сградата беше изградена, но дълги години остана незавършена отвътре, а апартаментите – обявени за продан. Към момента няколко от тях имат вече своите собственици. Сред тях е  и управителят  на „Монца” – Благоевград Васил Новоселски.

Освен одобрените разрешителни за водоползване на минерална вода общинските съветници в Разлог гласуваха и прекратяване действието на разрешително за водоползване на фирма „Шарлопов Созополис“. За намеренията на фирмата и какви са били плановете й за инвестиции в курортното селище не се знае почти нищо. Справка в регистъра на издадените разрешителни за водоползване, публикуван на страницата на община Разлог, показва, че разрешителното й е издадено от Министерството на околната среда и водите още през 2008 година, със срок на действие 10 години, т.е. до 2018 г. То е издадено на „Първа ликвидна частна къща“ ЕООД. Фирмата сама е депозирала искане за прекратяване на разрешителното.

Общо 50  са публикуваните в регистъра разрешителни за водоползване на минерална вода от находище „Гулийна баня“ на сайта на община Разлог. 13 от тях са издадени от МОСВ, а останалите 37 от община Разлог. В броя не са включени описаните по-горе разрешителни. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *