HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

15 любопитни факта за жестоката японска мафия Якудза

Надеждно скрита зад множество полулегални бизнес начинания, японската мафия Якудза представлява неизменна част от реалността. Нека да я опознаем с помощта на 15 факта:

Технически Якудза е легална 

Якудза действа открито в Япония. Нейните щаб квартири, обозначени с характерния знак, могат да се срещнат на улицата. Освен това Якудза управлява няколко бизнес мрежи в различни области – от строителство до порноиндустрия. Съществуват и японски мафиоти, които действат нелегално – за тях в полицията е прието определението „борьокудан“.

Татуировките на членовете на Якудза се правят ръчно

Можете да разпознаете членовете на организацията по тялото, покрито с татуировки. Именно заради тях те носят дреха, която напълно закрива тялото. Татуировките заемат цялата кожа, с изключение на малка зона между гърдите и корема. По традиция татусите не се правят с устройства.

Жените също си правят татуировки 

Жените, които са членове на Якудза, не играят роля в бизнеса им. Повечето от тях заемат традиционно място – а то се изразява в това да бъдат съпруги и да възпитават децата. Дамите обаче също демонстрират принадлежността си чрез татуировки.

Те действително помагат на страната си

Вярвате или не, Якудза много пъти се е притичвала на помощ в трудни ситуации. Например по време на земетресението в Кобе. Там е една от щаб квартирите на организацията. След бедствието тя предоставя на хората безопасни убежища. Реакцията й е по-бърза, отколкото на правителството.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *