HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Българин протестира от покрива на Миланската скала

Българин държа часове наред със затен дъх властите и гражданите на Милано, след като тази сутрин се качи на покрива наМиланската скала. Той протестира срещу референдума за промени в конституцията на страната. 

След близо 8 часа преговори, той бе свален от сградата. Мартин Адвински е на 50 години и от 10 години живее в Италия. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за фалшива гражданска тревога. От ранни зори пожарникари, полицаи, линейки и любопитни граждани стоят край прочутия оперен театър, от чийто покрив сънародникът ни опъна три плаката и остана закрепен до комин в знак на протест. 

Адвински изразява недоволство срещу референдума, свикан от правителството на Матео Ренци на 4 декември за поправки в конституцията, целящи  намаляване броя на депутатите и държавните разходи.

Освен че заявява “Не на референдума” , който през последните дни раздели италианското обществено мнение, той опъна плакати, подкрепящи вижданията на бившия премиер Силвио Берлускони, както и свободата на демокрацията.

Пожарникари и полицаи вече часове наред преговарят с него, за да го накарат да слезе.

Българинът живее в италианското селище Остиля в областта Мантова.

Оказа се, че това не е първата му изява по италианските покриви. Миналата година той се е качил на покрива на църквата в Мантова.Нова ТВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *