HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Братята Иван и Ангел Марчеви закриха лова на 38-ма дружинка още в 9.30 сутринта с отстреляни за броени минути три прасета

С повалени три глигана още в 9.30 ч. сутринта на първата гонка приключи в събота ловът на авджиите от 38-ма дружинка на с. Сушица. Братята Иван и Ангел Марчеви, синове на областния лидер на КТ „Подкрепа“ в Пиринско Димитър Марчев, са „виновниците“ ловците рано-рано да се приберат от излета в местността Папратник.

Доайенът в групата и ръководител на дружинката, 83-годишният бай Владо Воденичарски, направил разстановката за първата гонка. Малко след заемане на позициите срещу Иван изскочили трите животни и той като по учебник демонстрирал бърз рефлекс и точен мерник и повалил 3-годишен глиган и 7-8-месечен приплод.

Второто от възрастните диви прасета обаче избягало, но извадило малшанс и се натъкнало на мушката на другия брат – Ангел. Той също не трепнал и хладнокръвно с един изстрел обърнал животното.

Гордият татко припомни, че фамилията им са потомствени ловци и всички са се учили от покойния му баща. Втората причина мъжете в семейство Марчеви да са доволни от бързия лов е, че им остана достатъчно време за опаковане на подаръците и подготовка за празника в неделя по случай рождения ден на съпругата на Д. Марчев и майка на момчетата – Нели.

По стара традиция на авджиите от 38-ма дружинка цялата група ще се събере след 10 дни на софра в дома на колегите с най-точен мерник, а братята Иван и Ангел ще ги гостят с главите на ударените животни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *