HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Повериха на „Галчев Инженеринг” ЕООД преустройството на най-голямата сграда в Югоизточна Европа и бъдеща централа на ЕС – НДК

„Галчев Инженеринг” ЕООД ще изпълни преустройството на основната сграда на НДК при подготовката й за нуждите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

С решение от 7 октомври тази година на изпълнителния директор на „Национален  дворец на културата – Конгресен център – София” ЕАД г-н Мирослав Боршош се определя фирма „Галчев Инженеринг” ЕООД като новия изпълнител на обществена поръчка с предмет „Проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз през 2018 г.”.

След конкурс, в който взеха участие всички големи компании в строителния сектор у нас, „Галчев Инженеринг” ЕООД успя да предложи най-добро техническо предложение и иновации, с които ще бъде преустроена основната сграда на НДК. Сградата трябва да бъде готова да посрещне предизвикателството за първи път България да председателства ЕС и от София да бъде задаван ритъмът на целия Европейски съюз.

Ролята на НДК като седалище на ЕС е толкова голяма, че в едно от условията на поръчката е заложено сградата да бъде с изключително високо ниво за сигурност и след преустройството и имплементиране на многото иновации тя ще премине през проверка за удостоверяването й като такава.

За да бъдат изпълнени всички изисквания на възложителя и службите в срок, който е едва 12 месеца, и като се вземе предвид мащабът на проекта, който е 123 000 кв. м РЗП, фирмата изпълнител „Галчев Инженеринг” е предвидила наемането на приблизително 400 работници. България ще поеме председателството на Съвета на ЕС на 1 януари 2018 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *