HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Авария на главен водопровод остави два дни радомирско село без вода

Авария на главен водопровод преди резервоара на Радомирското село Дебели лаг  остави местните жители без капка вода в събота и неделя. Кметът Роза Кръстева разказа, че аварията е още от сряда, но от групата на „ВиК“ в Радомир все още не са я отстранили. Оправданието им било, че тя е в частен имот.

„Собствениците на имота нямат нищо против аварийната група да  отстрани аварията, но до момента никой не се е появил. В селото пък още от лятото има 8 аварии, които също не са отстранени“, оплаква се Кръстева.

Два дни тя непрекъснато звъни на дежурните телефони на „ВиК“, но никой не вдига. Днес  получавала само автоматичен отговор, че няма връзка с този номер.

„Два дни търся групата в Радомир, звъня на Перник, но никой не отговаря. Хората са готови на бунт. Два дни в нито една къща няма вода, а и магазините не работят в недаля. Който си е купил минерална вода за пиене- има, повечето хора пият от бунарите. Дните, когато има най-много домакинска работа, няма капка вода, хората няма с какво да се изкъпят, за да отидат на работа утре, не могат да изперат“, гневи се Кръстева. Тя недоумява как е възможно да няма дори един дежурен, който да вдигне телефона, да не говорим за аварийна група. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *