Натресоха глоба на автотърговец, направил специална печка за горене на кабели

Инспектори от РИОСВ – Перник са извършили проверка в автокъщата на Д. Димитров в Дупница и установили, че в специално изработена печка, намираща се в двора, той изгарял проводници, от които се замърсявал въздухът в района. След като се отървавал от гумената част на проводниците, останалата метална част автоджамбазинът предавал за вторични суровини. За нарушението експертите му наложили 2500 лв. глоба.

Димитров обжалвал административното наказание пред Дупнишки районен съд, който намалил санкцията на 1400 лв. с мотива, че за такова нарушение законът предвижда глоба от 1400 до 4000 лв.

Димитър Димитров беше собственик на шивашки цех, който се намираше в сградата на някогашното предприятие в Дупница „Марена“. Преди 5 г. се завихри скандал около фирмата му за злоупотреба с пари, отпуснати от Бюро по труда – Дупница за квалификация на шивачки. При данъчна проверка тогава се установи, че обучение на шивачките не е извършено, а парите в размер на 11 000 лв. са отчетени за проведен курс. Бизнесменът тогава се отърва само с административно наказание, но преди това възстанови парите на Бюрото по труда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *