Диво свинско в гювеч

Необходими продукти:

1 кг обезкостено месо от диво прасе

0,5 кг картофи

0,250 кг червени чушки

0,250 кг домати

2 глави лук

0,250 л. олио

2-3 люти чушлета

1 с. л. червен пипер, 10 зърна черен пипер, връзка магданоз, чубрица на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на ситни капки, осолява се, след което се слага в тенджера под нлягане с вода, колкото да го покрие.

След като се свари, прибавете картофките, нарязаните чушки, доматите и лучеца. Сложете и подправките. 

Печете в пръстен гювеч с капак на средно гореща фурна. Точно един час. Нито повече, нито по-малко.

Сервира се по желание със средно лютиви чушленца и червено вино.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *