HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Масови полицейски акции в Пиринско, има задържани

На територията на област Благоевград, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, бе проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

На 07.10.2016г., от полицейски служители на РУ-Сандански, в местността „Каркутово”, землище на с.Сливница, общ.Кресна са намерени засадени около 31 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис. Общото тегло на растенията е около 108,500 килограма. Уведомена е РП-Сандански. Образувано е досъдебно производство.

В местността „Бошковица”, землище на с.Дреново, общ.Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич, в обезлесен участък на Държавен горски фонд, е намерена нива със засадени около 63 бр. тревисти растения. Същите са с тегло около 594 килограма и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09.10.2016г., от полицейски служители на РУ-Петрич, е извършена проверка на къща в с.Тополница, общ.Петрич, обитавана от С.К./38г./ от гр.Петрич. В хода на проверката е намерен и иззет около 47,845 килограма канабис. С.К. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Петрич. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на акцизни стоки без задължителен бандеролен знак със следните резултати: На 07.10.2016г. около 13:30 часа в ж.к.”Запад” в гр.Благоевград, при извършена проверка на А.И./55г./ от гр.Благоевград, у същият е намерен и иззет плик с около 0,5 килограма нарязан тютюн.

В ж.к. „Запад” в гр.Благоевград е извършена проверка на питейно заведение, стопанисвано от И.С./37г./ от гр.Благоевград, при която са намерени и иззети два плика с около 0,5 килограма нарязан тютюн.

За случаите са уведомени РП-Благоевград и Митница Югозападна. Работата продължава.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *