HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Хандбален вратар, бивш национал, събра 300 гости в Петрич за свидетели на брака му

300 гости – приятели и роднини от цяла България, от Германия и Англия, събра на пищна сватба в Петрич бившият хандбалист, вратар на националния ни отбор Велик Танев, който се ожени за любимата си Борислава. Събитието, случайно или не, се падна между рождените дни на две също много важни фигури на празнеството – тъщата Станка Димовска и свекървата Мариана Танева, известна в града и региона народна певица. Заради нея на сватбата се изсипаха цяла плеяда музиканти – колеги от Петрич и Якоруда и оркестър „Мелос“ от Македония, които часове наред не дадоха на сватбарите да опразнят дансинга с кръшни хора и специални музикални изненади.

На вълнуващата церемония на открито пред кумовете Марина и Стоян Млеканови Борислава прие фамилията на Велик и побърза да заяви лидерстото си в новото семейство, като го настъпи, докато той полагаше подписа си в първия общ официален документ.

Тон на веселбата дадоха гайдари и танцьори от първомайския ансамбъл „Гайтан“, чиито изпълнения бяха специален подарък за сем. Таневи. Приятелите, съотборници на на младоженеца, Росен Божинов, Красимир Мелков и Борислав Гълъбов сътвориха същинско шоу на дансинга, като накараха публиката дълго да се чуди дали са били хандбалисти, или професионални танцьори. Свекървата не се сдържа да поздрави с песен младоженците, те пък я изненадаха в полунощ с огромна торта с фойерверки и цветя за рождения й ден.

Сестрата на Велик – Илияна Касапова, заедно с шаферите спретнаха първа проверка за готовността на двамата виновници за партито да се справят със спешни случаи. Пред младоженеца опънаха простор, за да видят ще нареди ли правилно прането, а на Борислава връчиха фасонга и клещи да покаже техническите си умения. Като се изключи първа счупена щипка, и двамата преминаха успешно теста, а най-малката шаферка, 5-г. дъщеричка на шурея Йордан – Велизара, поведе поредното хоро.

Сватовете Стефан Димовски и Димитър Танев бяха сред най-активните в танците, но през цялото време и двамата следяха изкъсо да не се пропука организацията или на някого нещо да липсва. По петрички купонът продължи три дни и три нощи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *