HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Жителят на Кочериново Йордан Григоров: Пътният полицай към РУП – Рила К. Николов ми взе проба за алкохол, преди да съм се качил в колата, блъска ме на улицата, дебне ме, пише ми неоснователни актове…

Жителят на град Кочериново Йордан Григоров поиска думата във вестник „Струма“, за да сигнализира за неправомерно поведение от страна на пътния полицай от управлението в град Рила Кирил Василев Николов. Ето какво разказа Й. Григоров:

На 23.09. /петък/ около 12,30 часа на обяд приятели ме поканиха в заведение в центъра на Кочериново, за да се почерпим за празника на града ни. Постояхме, поговорихме, аз изпих по-малко от половин бира, тъй като бях с колата, и станах. По това време К. Николов бе до патрулката, паркирана на 20 метра от нас, и зорко ме наблюдаваше. Виждайки, че излизам от барчето, хукна към мен с дрегер в ръка, като викаше: „Сега те излових, давай проба за алкохол“. Аз се опитах да му обясня, че не съм направил никакво нарушение, още повече че даже не се бях качил в колата. Пред очите на десетки свидетели полицаят, от чиито своеволия е пропищяло цялото Рилско корито, започна да ме блъска насред площада и да ме заплашва, че глобата при отказа за проверка за алкохол е 2000 лв. В галимацията К. Николов дори не ми потърси документите, само направи проверка в системата и установи, че съм изряден шофьор, без нарушения. В крайна сметка дрегерът отчете 0.55 промила, а полицаите, които през това време бяха преместили патрулката, за да заснемат проверката, ми написаха акт. Съставиха ми и още едни акт – за липса на „Гражданска отговорност“, и ми казаха: „Ние си свършихме работата, може да се качваш на колата и да си ходиш”.

В момента обжалвам наложените ми актове и наказателните постановления не са влезли в сила. Междувременно подадох жалба срещу К. Николов до прекия му шеф – началника на РУП – Рила Иван Кавлачки. Тези ми действия още повече озлобиха полицая и явно афектиран от оплакването ми, той започна да ме дебне постоянно. Така на 9.10. /събота/ на обяд същият полицай ме чакаше с патрулката пред къщата ми. Щом ме видя, че се прибирам с колата, изскочи и даже без да сигнализира с палката, ме спря точно пред вратата ми. Аз му казах, че нямам документи, тъй като се опасявах да не ми вземе книжката, и той отново ми написа акт.

Смятам, че, незнайно по какви причини, съм жертва на тенденциозно поведение и отношение от страна на Кирил Николов, и именно за това ще сигнализирам началника на ОД на МВР – Кюстендил, министъра на вътрешните работи и ще си търся правата по съдебен път, заяви Йордан Григоров.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза и с началника на Районното управление в гр. Рила инспектор Иван Кавлачки, който потвърди, че има постъпила жалба срещу полицая К. Николов. „Възложил съм проверка по случая. След приключването й ще преценя дали и какви мерки да предприема. Други жалби срещу К. Николов освен тази от Й. Григоров не са постъпвали“, каза инспектор Иван Кавлачки. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *