HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Синът на един от най-богатите петрички бизнесмени С. Мантарлиев става конкурент на баща си в хотелиерския бранш

Синът на един от най-богатите към днешна дата петричани – Симеон Мантарлиев, който винаги стои в сянка от светски събития, клюки и скандали, започва строителството на втори хотел в Марикостиново.

Иван Мантарлиев ще гради до хотела, който татко му построи преди 9 г. в местността Хано. Върху 2 дка, представляващи в момента неизползваема нива, младият предприемач ще вдигне хотел с ресторант и СПА център, две групи сгради, представляващи свързано застрояване на 11 бунгала, обслужваща сграда, паркинг с капацитет 25 паркоместа и басейн с размери 7/12 м. В съседен имот пък бизнесменът предвижда строителството на 6 двуетажни къщи, модулно пречиствателно съоръжение и събирателен резервоар за пречистени води. Предвидено е застроената площ на сградите да бъде около 2800 кв. м, а около 30% да се озеленят.

Имотът ще има собствен електропровод, а ваните и СПА центърът ще се пълнят с минерална вода от находище Марикостиново при предвиден максимален годишен капацитет на необходимата вода от 74 000 куб. м/год. Битовите отпадъчни води след преминаване през модулното пречиствателно съоръжение ще постъпват в изгребна яма, а отпадните води от басейна и СПА центъра след пречистване ще се отвеждат до резервоар и ще се ползват за поливане на зелените площи.

Единственият проблем е със снабдяването на бъдещия хотелски комплекс с питейна вода, тъй като проучванията на Мантарлиев установили, че водопроводната мрежа на с. Марикостиново не може да осигури достатъчно количества вода за функционирането на хотела му, а и ВиК – Петрич признали, че нямат капацитет да захранват комплекса целогодишно с вода. Мантарлиев смята да реши проблема с външен водопровод.

Баща и син ще работят в условията на конкуренция, но предвид наплива на болни към курорта Марикостиново и факта, че до момента можеха да се настанят единствено в местния санаториум, тя едва ли ще е ожесточена.

Според самия Симеон Мантарлиев настоящият му хотел, в който има само 26 стаи, е пълен 70% целогодишно с почиващи. Синът явно ще се опита да привлече по-богатата част от почиващите, които ще зариби със самостоятелните двуетажни вили. Улеснение за бизнеса им е и отворената наскоро в селото жп спирка Марикостиново, която 1 година стоя неизползваема заради забатачена между ресорните институции в София документация.

Съвсем наскоро бащата на предприемача, който е известен в Петрич с първия си бизнес – търговия със стъкла, започна да изгражда цех за имитиращи млечни продукти в бившия стопански двор на петричкото с. Марикостиново. Извън стъкларския бизнес и хотела Симеон Мантарлиев има още огромно хале до Е-79, което дава под наем.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *